6 Nisan 2010 Salı

bir tutorialde patchwork denemek isteyenlere gelsin...

önümüzdeki hafta vizeler başlıyor.iki gündür 'okula gitmek istemiyoruuum!!''diye mızırdanıp dolaşıyorum evde .aldıgım tepkiler daha çok
_sus tembel!!!git bitir şunu!!!90 yaşına da gelsen bitireceksin!!!yönünde.
vicdansızlarr!!!neyse:) çalışmayı sürekli erteliyorum çünkü kafam hep kumaşlarımla meşgul..ders kitaplarının arasına zagor gizleyip okur gibiyim anlayacağınız.ama bak günahıma sizi de ortak ediyorum kiiiiiii vicdan azabım hafiflesin:)

eveeet bugün küçük bir patchwork çalışması yapıyoruz.küçük dediysem bir parçası tabii..siz onu istediginiz kadar büyütüp üç oda bi salon bile yapabilirsiniz :)patchworkte neredeyse sayısız birleştirme kombinasyonu mevcut.şimdi göreceğiniz en basit kombinasyonlardan biri. bebekler bile yapar :))fırsat buldukça bildigim diğer kombinasyonları da paylaşmaya çalışacağım ..

di haydi başlıyoruz:)


malzemeler...


ebatlandırma tamamen paşa keyfinize ait.ben 10*10 ölçülerinde bir kare kalıp ve 5 cm eninde cetvelimi kullandım.kare kalıpla istediginiz kadar orta parçası kesebilirsiniz.gerisi şeritler  halinde kesilecek...yazmaya gerek yok sanırsam .resimler size herşeyi anlatacak..

işte buuuu.parçaları dilediginiz kadar büyütebilirsiniz.her nereye örtü yapmak istiyorsanız  o ölçüde parçalar hazırlayıp birleştirebilirsiniz.bittabii birleştirmenin de pek çok yöntemi var.siz şimdilik parçalarınızı dikmeye başlayın ilerleyen vakitlerde birleştirme konusunu da işleriz:))

29 yorum:

MKBL dedi ki...

İşte budur!!! bunu kızıma yatak örtüsü yapacağım.Çok güzel çokk sağol.Ama dersleri ihmal etme biz seni hep burda bekler olacağız.Sevgiler

NEFİSE dedi ki...

Canım sağol henüz küçük bir makinem olmasına rağmen birşeyler dikemiyorum biraz birilerinin bana yardım etmesi lazım ...ama ben bu çalışmayı beynime kazıdı inceden inceden teşekkür ederim...

Arzu dedi ki...

haaarika! ellerinize saglik...sinavlarda basarilar...

Bucanni dedi ki...

Örtmenim teşekkürler :) çok güzel anlatmışsın. Vizelerde sabır ve başarılar. öptüm çok.

sena dedi ki...

bir patcwork kalmisti bulasmadigim!ozendirdin beni simdi:)))

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım benim renkler çok güzel çalışmada öyle sen ders aralarında kendini dinlendirmek için otur dik eniyisi.

dikerkende çalıştıkları süzgeçten geçir.

düşünsene sınavda evet bu sorunun cevabı kırmızıyla mavi desenliyi birleştirmeden az önce baktığım yer gibi hatırlamalar süper olur.
:)))))))
derslerinide bu güzellikler gibi başaracağından hiç kuşkum yok sevgilerle kolay gelsin

Necmiye dedi ki...

leylacım valla ellerine sağlık evet dersler önemli hııı dersni calış ama bizide mahrum bırakma benim dikiş makinası yıllardır açılmadı..

Rengarenk dantel dedi ki...

hakkaten bi çok şeye değişmek isstesemde benim önceliğimi zor alıyor kumaşlar. sen sınavlara bile değişion helal olsun da olmaz ama böööyle :)

Melike dedi ki...

Leyyacım sen ne marifetlisin yaa, tebrik ediyorum seni kırkyama işini de fevkalade yapmışsın, kumaş uyumlarına bayıldım.

Rengarenk dantel dedi ki...

a bu arada patchwork çalışman süperrr

Unknown dedi ki...

Bayağı zahmetli görünüyor.

Nilgün Komar dedi ki...

ayrıntılı anlatımın çok başarılı.. derslerinde de başarılar dilerim kuzum.. allah zihin açıklığı versin.. sen halledersin.. muck

hacer dedi ki...

ilk fotodaki kombinasyona bayıldım. kumaş seçimine hayranım:)

Şehnaz dedi ki...

çok güzel resimlemişsin...çok güzel olmuş...ben daha casaret edemedim bu işe...inşallah birgün bende yapıcam....ellerine sağlık....

Unknown dedi ki...

Ne güzel anlatım bu, çantalardan artanları böyle değerlendireyim bende.

AsOrTiK dedi ki...

çok güzel bir çalışma, iyi bir anlatım ve de çekimler tabiki, elinize sağlık.

annem için patchwork tutku:)) yapıp, yapıp herkese hediye eder(di). artık bıraktı. sizin yaptıklarını görünce aklıma geldi, paylaşmak istedim;)

Adsız dedi ki...

HARİKASIN CANIM
İşte böyle güzel anlatımlar sayesinde biz acemilere gün doğuyor. Yapmak istiyordum ama bir türlü böyle güzl anlatım ve detay bulamıyordum. en kısa zamanda deneyeceğim.
Bu arada sınavlarında başarılar. Bende aöf sınavımda vizeleri atlattım darısı finale inşallah:)))

Marifetli Cadı dedi ki...

Ellerinize sağlık, vallahi benim gibi dikişin D sini bilmeyenler bile bunlardan yapmik için özeniyor.

Bana Sıkça Yaz dedi ki...

Blogunuzu yeni keşfettim. Gerçekten gördüğüm en yaratıcı insanlardan bir tanesisiniz. Renk renk kumaşlar, özenli dikişler. Harika!

iffetin günlüğü dedi ki...

Kurs açman iyi olmuş.Ellerine gönlüne sağlık.Bende kopya çekerim artık..

Did Dans La Mode dedi ki...

Bayıldım süper olmuş ellerine sağlık...

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Ayy valla gene ne güzel şeyler döktürmüşsün ellerine sağlık. yalnız bir acemi olarak anlamadım tersten mi diktin onları bakınca fotolarda kumaşların tersi görünüyor ya hani. bir de o iğnenin yanında bir alet varya burda çok gördüm ondan ama ne işe yarar bilemedim söylermisin nasıl bir şey o ne işe yarıyor? ellerine sağlık. böyle ara ara bilgiler vermen harika ben de öğreniyorum başlayacağım bir ara hevesleniyorum gördükçe:)sevgiler

Adsız dedi ki...

bende kırkyamayı çok severim ama ben elde yapıyorum.ellerinize sağlık hepsi çok güzel.

Melike dedi ki...

Leyyacım evet yaa kırmızı saplı o aletin ne işe yaradığı ve satın alırken hangi isimle arayacağımızı da yazarsan çok sevinirim. Benim tahminim teyel sökme veya dikiş ipini yüzeye çıkarmaya yarıyor galiba. Şimdiden teşekkürler...
Bu arada vizelerde çoook başarılar diliyorum sana.

Unknown dedi ki...

LEYYACIĞIM SENİN ŞAHESERLER BAKMADAN YAPILMAZ NİNEM.ÖRGÜYE BAŞLA DERS ÇALIŞIRKEN ÖRERSİN.BEN DİKİŞ DİKMEYİ HAYAL BİLE EDEMİYORUM

Stil Direktoru dedi ki...

Beni aşar be hocam helal ya yine onca emek vermiş çılgınım

marifet23.blogspot.com dedi ki...

çok çok güzel anlatmışsın ellerine sağlık arkadaş

ONLARUYURKEN dedi ki...

yardım için çok teşekkürler
sevgiler

Wilma dedi ki...

Leyya, Reciba un Gran Abrazo desde Venezuela. Quiero Felicitarla por sus Labores. Le Doy las Gracias por su Explicación de Patchwork, Quiero comenzar a hacer Patchwork y no tengo conocimientos y esta Explicación suya me va a servir. Gracias. No tengo Blog. Mi Email:
wilperez38@gmail.com