11 Haziran 2010 Cuma

beni deli ediyorrrr!!!!

-herşeye çözüm buldular ama şu kargaların etmesine bi çare bulamadılar!!!

(ba ba baaaa nası da pozisyon almış!!)
 hatırlarsınız bu repliği:)benim kargalar iyice çamur...ıçıp batırmaları bi yana her gündoğumunda tepemizde 45 numara ayaklarıyla bi o yana bi bu yana pat pat pat deli gibi koşturup nasıl gürültü ediyorlar anlatamam...sanki ''karga bilmem neysini yemeden holdingi''nde yönetici sekreteri de ,çocukları doyurup işe yetişecek... eşim dalga geçiyor;
-seninki yine acele acele kahvaltı hazırlıyor...diye..haksız da değil terasa düşen kemik ,ceviz,bilimum  kabuklara bakılırsa...ağzının tadını da biliyor kanatları yolunup başka yerine yapışasıcalar:)


sonraaa civarımızdaki bahçelerin çimlerini biçip önümüdeki arsaya atan bahçevanlar da beni deli ediyooorrr!!!!o çimler güneşte bi pis kokmaya başlıyor ki,anlatamam.benim gibi burnu av şeysi hassasiyeti taşıyanlar için bulunmaz eziyet...
onlara da bu sümüklü böcek gelsin...sümüklü böcekler üstünüze sümkürsün emii!!!

duu!! bişey daha vardııı..hıh!!!bi türlü derli-toplu,cibi-bici-mimi bi kadın olmamam da beni deli ediyor!!!!ne zaman iki bişey dikmeye kalksam yukarısı it oynamış yonca çayırına dönüyor..ya hu insan bu kadar mı dağınık çalışır..şemşi paşa paşazında dili büzüşesice leyyaaaa!!!!


 bugün bunları kestim biçtim..sözüm ona dilbilgisi çalışacaktım..zaten bütün bu huysuzluklarımın sebebi de dilbilgisi ,özellikle hazermce değil mi!!!iki sınav kaldı ama ikisi de heyula gibiler karşımda..

dün eve döndüğümde eşim sınavımın nasıl geçtigini sordu..(işin bi de bu yönü var  biliyor musunuz..insan neredeyse 20 yıllık eşiyle böyle şeyler mi konuşur ay:))

-yemekte ne var ?değil...
-bu gün naptın? hiç değil...
-bej gömleğimi ütüledin mi? hiiç hiç değil!!!
-sınavın nasıl geçti!!!
cevap;
-halk edebiyatı  güzel..osmanlıca idare eder.ama hoca beni bırakırsa var yaaaaa camını çerçevesini aşşaya indiririm!!!!!
hocayla komşuyuz da ayıptır sölemesi...ama hoca bunu camı çerçevesi aşşaya inice öğrenecek sanırsam:))))


makinemi soranlar oluyor kimi zaman..sanayi tipi ''brother exedra bilmemne bilmemne(sayılar:))'' model makine kullanıyorum.bi de pafım:)) var ama bunun yerini tutmuyor tabii ki.onu yazın köye götürmeyi planlıyorum...yoksa havada bulut dikemezse leyyayı unut!!!(öğğk iğrençti:)))

 tavşanımız pamuk hala hayatta...4 yaşına girdi...son fotoları cdye yüklendigi için eski bir fotosunu bulabildim.kuzu gibi bişey oldu..son bir yıldır bahçede serbestken yanına yaklaşanların üstüne işediği ve baharda bahçedeki çiçekleri ve ağaç gövdelerini kemirdiği için şu an tel örgüler ardında ve çok agresif..

13 yorum:

Birileri anlatsın dedi ki...

Herşeyden birazda olsa haberimiz oldu ne güzel bugün baya bi enerjiksin yada sinirlerin tependemi demeliyim :))

PAPATYA PRENSES dedi ki...

hangi birine güleyim şaşırdım leyyam. ama galba ön çok tavşanın işimesi:P

hadi bitir artık şu sınavlırını da köye gitmeden hasret giderelim beeee.

of özledim

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

çok eglenerek okudum harikasın...

Melike dedi ki...

Leyyacım inan o kargaya daa onun bilimum sülalesinin işkencesine de razıyım keşke biz de terasta kahvaltı edebilseydik, maalesef apartman dairesine sıkışıp kalanlardanız, hiç mızmızlanma çok şanslısın.
Bu arada "it oynamış yonca çayırı" sözüne çok güldüm, nerden bulursun böyle eksantrik sözleri bilmem:))))

Necmiye dedi ki...

hadi hayırlısıyla bitir su sıvavlarınıda bi rahatla canım kargalara yapacak bir sey yok onlar hayvan ya bizim insan kargalara ne demek lazım sitede sofra bezi silkiyorlar aşşağıya sen istediğin kadar balkon yıka

deniz dedi ki...

leyya hanım blogunuzu yeni keşfettim ya 38 yaşındasınız ve sanırım tekrar üniversite okuyorsunuz. Ne kadar güzel bir durum anlatamam. Kaçıncı sınıftasınız? Bende sanırım 2. üniversiteyi okumak istiyecegim 30 dan sonra. Birde bir önceki posttaki ilk clutch da gözüm kaldı. Kendiniz için mi yaptınız?

edaca dedi ki...

:)) okadargalar olmasa benım leyyosum boel guze bı yazı yazarmıydı kı acep :))))
sumuklu bocek bedduanda cok guzeldı leyyosum koku avcısı olmanda dagınık olmandaaa valla ısyerındekı tum stresımı attım sayende :)))) evet bende makınanı merak etmıstım :))) nasıl guzel seylerın cıkamsına vesıle olan aletı gormek keyıf verdı bırde parmacıklarının resmını cekseydın goremdı bıde kafanın resmını cekseydın ole gozel akıldan bu parmacıklarla bu makınayla dıyorum deseydın :))))))
ay sımdı bende semsıpasapasajı olcam :))))))))

bu arada pambukkkk cok datluymus :))))) yazınla ınan cok keyıflendım benı cok guldurdun leyyom Allahta senı guldursun ınsallah kocaman sevgıler keyıflı haytalar arkadasım ınslalah hayırlısıyla tezelden bıtıtsın okulunudaaaa:))

*kelebekana*-* dedi ki...

kargalar doğanın çöpçüsüymüş ..onlar olmasa leşleri yollardan kim temizleyecek ..değilmi ama ..tabii bu kargalar illakide senin balkonuna konmaları gerekmes ..gitsin tarlalarda yaşasınlar...sevgiyle kal ..espirikli yüzün hiç solmasın emi ...

gez gör arpacık dedi ki...

Ahh..Leyya, senin derdin kargalarla benim kedilerle. Adamcağız gece 01:00'lere kadar çim biçtirdi geldi bahçeyi döşedi sırf kediler toprakta işlerini rahat görüyorlar, onlara fırsat vermeyeyim diye. Ama ne çare öbek öbek çimlerin üzerinde bu sefer. (Afedersiniz yani). Şimdi tutturmuş bahçeyi yüksek çitlerle çevirecekmiş. Yapma etme hapishane duvarına çevirme diyorum ama nafile. Gerçekten bıktık bahçe yetmezmiş gibi saksıdaki topraklar da nasibini alıyor. Ama kanımca bana inat yapıyorlar. Gelipte yemek bulamayınca "al sana" deyip öc alıyorlar bence.Ayy..ay..

dishekuş dedi ki...

:))) ay canım ya çok hoşsun yazın bana terapi gibi geldi çok yaşa emi.

Sena Çeyiz dedi ki...

Allah iyiliğinizi versin çok güldüm çok, İzmit'te de karga sorunu var, kargaları kaçırmak için kampanya bile vardı bir ara.. Çözümsüz mü ne :) Kuzu tavşanınız da çok güzell...

Sittirella dedi ki...

Şehir planlaması yapılırken oturulacak bankların bile kargaların totosunun aldığı pozisyona göre planlandığı bir şehirde yaşadığım için neler düşündüğünü-hissettiğini anlayabiliyorum :)
Burada sürüler var, sürü dediysem uçmaya başladıklarında gökyüzü siyaha dönüyor tamamı ile. Bir parça mavi ara ki bulasın :)
Balkonlarımızda kıyafet kurutmak puantiyeli, dalgalı, sürreal toto çalışmalı ama kuru kıyafetlere sahip olmakla eş anlamlı :)
Çözüm... yok cicim.
Onlar karar verip gidesiye, orayı terkedesiye dek sana sabırlar diliyorum :)
Bir de o çim kokusu var ya...
kokusunu geçtim biçesiye kadar saatlerce süren o kesim makinesinin beyin oyan gürültüsü var ya...
dellenmeden susayım ben en iyisi :)
Sana orada, bana burada sabır şart leyya :)

Hamiş: makinen cici, oooooooov,ciciiiiiiiiiiiii :)
Nazar değmesin.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

:))))))))))))))
canım benim çok güldüm inan. ama sakın kargayla dalaşayım deme bunlar 150- 200 sene filan yaşıyorlar ve kendilerine zarar veren birine sülalecek intikam almaya kalkıyorlar ve saldırganlaşıyorlar.bir taneden olayım derken akrabalarınıda toplama aman:))))
sevgiler canım herişin kolay gelsin