13 Haziran 2010 Pazar

nesiniz siz!!!


 hopur zıpır koştum geldim...sizinle paylaşmak istedigim bir kaç keyifli fikrim vardı...ama söndü içimin feri..

sevgili begonvilli evin bloguna bir bakarsanız ne demek istedigimi anlayacaksınız..
dün akşam da benzer bi haberi ikimizin blogunda okudum..
geçende tv de bu haberi görmüş  afallamıştım..

ki bunlar yoğunluk dolayısıyla gündemi pek de takip edemeyen birinin gözlemleri..bu vahşetlerin bir de insani boyutlu olanları var ki , onlar çok daha korkunç.mesela rahmetli münevver karabulutun başına gelenler gibi...

bu işleri yapanlara sormak istiyorum;nesiniz siz yaa!!!!insan desem değilsiniz..hayvan desem değilsiniz...adi, şerefsiz ,haysiyetsiz,vicdansız gibi bilimum hakaret kelimelerine bile muhatap olamazsınız..peki nesiniz siz????içinde bir hardal tanesi kadar duygu taşıyan bu vahşetleri gerçekleştiremez..nesiniz siz??? hani küçükken o hep uzay çağı filmlerinde görüp tırstığım uzay yaratıkları,hissiz robotlar,insanlığı bitirmek için programlanmış cyborglar mısınız????bir merkezden mi yönetiliyorsunuz???biri beyninizi çıkarıp yerine dışkı mı koydu???

-lütfen,hatta yalvarırım!!!çocuklarımızın internette var olan savaş ve vahşet oyunlarını oynamalarına asla izin vermeyelim...cdlerini almayalım...
-aynı kararlılığı tv de yayınlanan şiddet içerikli çizgi ve dizi filmler için de gösterelim..
-onları sevgiye doyuralım.öyle ki sevgiden çatlasınlar, patlasınlar!! zarar gelmez...
-onlara ahiret inancı aşılayalım ki zerre kadar iyilik de, zerre kadar kötülük de etseler karşılığını alacaklarını bilsinler..
-onları Yaratıcıları ile korkutmayalım...yakan, kavuran, haşlayan, cehennemi tutuşturmuş insanları bekleyen değil , koruyan, seven, her an gözetleyen bir Yaratıcıları olduğunu bilsinler..

unutmayalım ki yukarıda efsafını kendimce belirleme çalıştığım yaratıklar da bizler gibi bir anne ve bir babadan dünyaya geliyorlar...ne oluyorsa sonradan oluyor...

(bu arada bir evvelki yazımda kargalardan espriyle karışık şikayet ettim..evet...ama bu güne kadar pamuğu gagalayıp ekmeğini almaya çalışanları dışında hiç birine kıştt!!! bile demişliğim yoktur)

11 yorum:

Modavesaire dedi ki...

OOFF.. OFF.. O HAYVANCIKLAR MAHŞER GÜNÜNDE DİLLENİP ANLATACAKLAR KİMİN KENDİLERİNE ZULM ETTİKLERİNİ. ALLAHIM SEN BÖYLELERİNİ AFFETME !!

Begonvilli Ev dedi ki...

Değerli Arkadaşım, keşke bu tür olaylarla karşılaşmayıp, blog paylaşımlarımızda hep güzel ve iç açıcı konulardan söz edebilseydik. İnanın yazarken insan olduğum için utanç duydum. ''Nasıl bir türe dönüşüşüyor insanoğlu?'' diye kaygı ve panik içinde kaldım. Ama dediğiniz gibi galiba ektiğimizi biçiyoruz. Siz çok iyi anladınız ne demek istediğimi.
Duyarlılığınız için ve sayfanızda bu konuya yer verdiğiniz için yürekten teşekkürler.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Canım çok üzgünüm yaa şimdi arkadaşının blogunu ziyaret edip gördüm kıyamam nasılda korkmuş hali beni çok etkiledi. duygularımı orayada yazıp belirttim .
dilerim kendini insan sanan bu yaratıkların sayısı hızla yokolup gitsin.

gülenyüz dedi ki...

nasıl söze başlayacağımı bilemiyorum çünkü beynimde kelime kalmadı bir anda..bende dışarı çıktığımda karşılaşıyorum bu durumlarda.hatta daha kötüsünü bile görüyorum; ezilip yol kenarında yada yol ortasında kalanlar..içim nasıl oluyor onları gördüğümde anlatamam :(( keşke imkanım olsada sokaktaki hayvanların hepsini bir yerde toplayabilsem belkide ozaman hiçbirine zarar gelmez..
ama şöyle birşeyde var...mesela; birinin kedisi yavruluyor.o kişi onlardan birkaçını alıyor kalanlarını sokağa atıyor.bazen biraz büyümüş halde bazende hepsini daha doğar doğmaz.işte ondan sonra bu yavrular sokakta büyüyor ve başlarına böyle olaylar geliyor.en baştan önlemini almak gerek bence..

Nedret dedi ki...

Tek tesellim, hayvanların doğrudan cennetlik olmaları.
Leyya'cığım. Evet kimya ama öyle sihirli büyülü birşey değil. Sadece ''100 kat vernik'' olarak bilinen vernik ve uygun kalıplar. Sevgiler.

ikimiz dedi ki...

o pisliklere sölicek kelime bulamıyorum haberi okuyunca hemen blogumda yazmalıyım dedim bunu yazmalıyımki insalar görsün ne kadar adi haysiyetsizler barınıyor içimizde

Elmas Kalkanlı dedi ki...

Olamaz böyle bir şey olamaz...Diğer bloglara da baktım inanmak istemedim.Caniler... Başka da bir şey diyemiyorum. Allah sen hem öteki dünyada hem de burada cezaların en ağırını göster onlara!!!

Ayca Karaoglan dedi ki...

Ne oldukları artık meçhul. Ağız dolusu küfür etmek istiyorum ama ne işe yarar ki :(((

Facebook'ta üye olduğum bir gruptan da sürekli buna benzer haberler geliyor. http://www.facebook.com/profile.php?id=1426973026#!/haysev Elimden geldiğince paylaşıyorum ama senin benim gibi anlayan anlıyor. Geri kalan güruh için ıslah edilemez bir durumun söz konusu olduğunu düşünüyorum.

Haytap'ın bir reklamı vardı, hatırlar mısın bilmiyorum. Biraz kesilmiş hali burada: http://www.nartube.net/32fa590c52:MaZc8l__S3s.html

Bu insanlar yaptıklarının cezasını aynen bu dünya üzerinde çekmeli bence...

bahar yorgun dedi ki...

ah canım biz fotoğraflarına bile bakmaya dayanamıyorken nasıl yapıyorlar bunları :((

fuska dedi ki...

insan eşrefi mahlukattır aslında. ama bazıları esfele safilin olmayı seçer. Allah gönüllerine sevgi tohumu serpsin. beddua değil, dua etmeliyiz ki herşey iyiye gitsin.

suhuba dedi ki...

İnanılır gibi değil. Bu insanlardan beklenecek bir şey yok. Hayvana yapan insana hayli hayli yapar. Hakikaten yazık.