22 Aralık 2009 Salı

marilyn monroe kumaşım ve ben


salı günleri sabah 10 ile öğleden sonra 14.00 arası dersim yok.o kadar saat okulda boş boş beklemektense eve dönüp işime gücüme bakıyorum....bugün eve dönerken astarlık kumaşlarımın azaldığını hatırlayıp  ümraniyedeki kumaşçılara bir uğrayayım dedimdi. iyiki uğramışım  bir meriliyn monro (bkz  postun en dibi:)) kumaşı buldum ki akıllara zarar.önce metresini sordum, sonra 2  metre aliiim dedim, adam tam makası aldı bismillaaaaaaaaaah derken ben yok yok 3 metre olsun ..adam yine davrandı ..ben ya 4 olsun dörttttttt...adam son bi gayret ... ya beş olsun beş olsun beş olsun!!!  (Allahtan adam sabırlı yoksa beş kardeşleri çoktaaan haketmişim:)))derkenn şu bej üzerinde ingilizce yazılar olan kumaşı gördüm:))onu da aldım.. bari astarlık kumaş alamadım demiyim diye:))

marilyn monroe kumaşım

şu mavi görünen renk var yaa aslında halis muhlis turkuaz .öyle hoş tonlamalar yapmışlar ki adamlar ..gel gör ki ser verdi sır verdi ama bi türlü rengini vermedi forografını çekerken:))

hönk kumaşım:))

gerçi bundan klutç da dikebilirim:))(yine bkz postun en dibi:))

kalan son meteliklerimle baktım ki daha fazla astarlık alamayacağım, bari  gelmişken mutad oldugu üzere yarımşar yarımşar metre aplike kumaşları alayım deyip bunları kestirdim rica minnet (adamlar yarım metre kumaş için topu indirmeye üşeniyor var yaaa, çoğu zaman kendim raflardan indirip önlerine koyuyorum:)) neyse böylece pitikare portföyümü de zenginleştirmiş oldum:)

aplike kumaşlarım

neyse sonra bunları sürükleye sürükleye bagaja taşıdım:)kendimi eve zor attım, Allah sizi inandırsın  tam iki kez ciddi anlamda trafik kazası atlattım.niyeee?derse gitmeden en azından bi çanta taslağı oluşturayım da nasıl olacağını göreyim diye acele etmekten:) boşuna  ''mania'' demiyoruz :))
ilk numune hobo tarzında oldu;

marilyn monroe hobo bag  30 te le

sapları biraz kalın yapmışım bir dahakine inceltmek lazım,bunun dışında gayet hoş oldu bence.ama hobo çanta dikerken sapları  birlikte keserseniz kumaş ziyanatı!!!:))fazla oluyor.belirtmekte fayda var.

marilyn monroe hobo çanta


marilyn monroe clutch 20 te le

 son olarak  ne zamandır, nası bişey bu acep, diye merak ettiğim klutç (postun dibine az kaldı:))çanta dikmeye niyetlendim.ay ne zormuuuuuuş.bittim orasını burasını birbirine denk getircem diye:))

marilyn monroe clutch detay

büyüklüğü hemen hemen a4 kağıdı kadar oldu.vala benden bu kadar:))

hıh postun dibi: kıroyum ama çantalar bende naberrrr:)))))


39 yorum:

Magia da Inês dedi ki...

Olá, amiga!
Desejo que a alegria do nascimento do pequeno menino de Belém esteja presente em sua vida agora e em todos os minutos de 2010.
Feliz Natal!!!
Beijinhos.
Itabira - Brasil

Beetle dedi ki...

ya leyyaa bunlar neee !!

super kumaslar bunlar,monroe lu ve yazili olan, ne kadr bunlarin metresi :D tarif eder msn o umraniyedeki kumasciyi ay oldum bittim ozellikle o yazili olana..
super secimler.

ANTİGONE dedi ki...

Ayyyy, gözüm kaldı Marilyn'li ve yazılı kumaşlarda! Kumaşçılar kendini aşmış. Ben de ara sıra farklı kumaşçılara takılmalıyım sanırım. Ellerine sağlık canım, çantalar süper olmuş yine ;D

Unknown dedi ki...

Canım harikasın marilyn monreo senin ellerinde ayrı bir güzellik kazanmış:))Ellerine emeğine sağlık ko
caman öptüm...

sesiber dedi ki...

Hani kitabın en heyacanlı yerinde son sayfaları okumaya kallarız ya, yok ben inat ettim postun sonuna en son baktım. İnannn. Neşeli, sürükleyici bir yazıydı. Hobo çantada o sap kısmını dikip ters çevirme matematiğini çözmek bir günümü almıştı. Bak yine unuttum.

Malla dedi ki...

Çantalarını biliyorum ...hepsi çok güzel oluyor da M.M.lu kumaşa bittim yakın olsa hemen gidip alıcam şehirlerarası yani. Süper olmuş:))

Beetle dedi ki...

hadı yaö baska yok demek:) ben ztn alsam da ne yapcam bilmiyordum ama cok guzel :D

nergisce dedi ki...

sevgili leyya o yazili kumasa varya ben asik oldum ondan canta diksen ve sadece ben görsem o cantayi, söyle sapli büyük bir canta ama sIk da olmali. ben susayim sen zaten isini biliyorsun:) sevgiler

PAPATYA PRENSES dedi ki...

deli kadın!:)
seviyorum seni beaaa!
not: seni seviyorum diye beni terketme olur mu:(

Suzy dedi ki...

Leyya, olcak iş değil, kilitlendim şu marilyne bakarken. Bu kadar mı süper olur yaaa... Bence astarlık olan da süper heee:)

bahar yorgun dedi ki...

kumaşlar süper ama sen daha süpersin leyyacığım :))

Adsız dedi ki...

kumaşlar gerçekten harika..keşke istanbulda yaşasam dediğim tek olay bu kumaş muhabbeti :))

Unknown dedi ki...

Nerede bu kumascııııı.

Marilyn de güzel kadın ne yapsan yakısmıs :)

Güneşli Günler dedi ki...

Leyya bittim kumaşlara ben. Yine döktürmşsün o ayrı. İki ders arası ne işler becermişsin maşallah. Rica etsem bana kumaşçıyı tarif edebilir misin. Teşekkürler...

Nihan dedi ki...

Leyya noluuuuur bize kumaşcının adresini ver, noluuurrr :D

SEVECEN dedi ki...

SÜPER KUMAŞLAR
BANADA BEKLERİM :)

http://sevecensevecen.blogspot.com/

Zeynep dedi ki...

Merhabalar Leyya Hanim,
Cantalariniz gercekten harika,sizin cantalari 10 marifette gördüm geldim.Ben de acemi bir canta dikici olarak bir soru sormak istiyordum,sertlestirici olarak ne kullaniyorsunuz,ben comtela mi nedir ondan kullandim ama yine de canta caput gibi yigildi kaldi,ben de istiyorumki söyle kalibiyla dursun,bez gibi yigilmasin.Eger kalin tela kullanirsam makine diker mi onu,birlestirme yerlerini falan?Simdilik deneme amacli bir kot canta diktim ,eger sertlestirme isini becerebilirsem plaj cantasi gibi biseyler dikmek istiyorum,istanbuldaki gibi kumas secenegimiz yok ama idare ediyoruz:)) tebrikler,Afrikali kadin cantalariniza bayildim,sevgilerimle...simdiden tersekkür ederim.

Melike dedi ki...

Leyyacım inan senden sonra çanta dikme hastalığı baş gösterdi bende de, çünkü o kadar güzel çantalar dikiyorsun ki. Ben yeni bitirdim bir tane kızıma yaptım, işlerden fırsat bulduğumda bloğumda yayınlayacağım inşallah. Sana bir şey daha sormak istiyorum; " bi çanta taslağı oluşturayım da" demişsin ya, bu ifadeyi daha önceleri de kullandın, sen çantayı dikmeden önce çantanın taslağını nasıl oluşturuyorsun?. Mesela patiska kumaştan falan mı dikiyorsun önce, aplikeleri de mi taslak dikiyorsun? Cevabın için şimdiden teşekkürler.
NOT: Bloğuma yazamadığını söylemiştin daha önce, cavabı buraya da yazabilirsin.
Melike

Unknown dedi ki...

yazının sonunda kumaşçının adresini belki yazarsın dedim bu ganimetlerin yeri neresi :)

makbule dedi ki...

bayılıyorum yazılarınıza bazen tekrar tekrar açıp okuyorum mora oluyor özellikle sınavdönemi bunalımlarınız bana bunalımları hatırlatıyor ve şükre sevk ediyor :)
Çantalar harika...

Bucanni dedi ki...

Leyyacığım öldürdün beni :) Bütün bu anlattıklarını 10-14 arasımı hallettin. Ben niye bu kadar yavaşım :)ve neden Bursa'da böyle kumaşlar yok. Yada varda ben mi bulamıyorum. Yazından bile enerji akıyor. Maşallah arkadaşıma tü tü tü.

Stil Direktoru dedi ki...

Kumaşlar yıkılıyor bebem ya iyiki gitmişsin, yerim senin gibi kıroyu ben nice seneler cicim

*kelebekana*-* dedi ki...

ne kadar şanslısın ve bir okadar da zevkli ...böyle kumaşları nasılda buluyorsun ..hayranım sana ..marliynin ruhuda şad olsun ..kadın çantada bilem güzel ..

leyya dedi ki...

merhaba zeynep çantalarda sertleştirici olarak bildigin keçeyi kullanıyorum.ben sanayi tipi makine kullanıyorum doğrusu ev tipi makinede çok iyi sonuç alamadım

leyya dedi ki...

melikecim taslak derken hmmm nasıl anlatsamm:))kasdettiğim çantanın tüm parçalarını hazırlayıp ,sabitlemeden evvelki hali.mesela çantanın kumaşını belirleme,figürün kalıbını oluşturma,aplike edilecek kumaşları belirleyip onları kalıplarla kesmek ,sonra zeminin üzerinde son haline karar verinceye kadar evirip çevirmek...işte taslak çalışması dedigim bunlar:))

Ayca Karaoglan dedi ki...

Sen çok yaşa emi anacım :) Yine almışsın kumaşları burada çatır çatır çatladım :))) Sana sipariş vericem bundan sonra kumaş almak istersem :))) Öpüyorum kocamanından, kendine iyi bak ;)

sihirlirloklava dedi ki...

sevgili Leyya seni ve çantalarını bir süredir takip ediyorum.dikişe yeni başladım ve kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum.modellerinden esinlenip kendime çantalar dikmeye çalışıyorum.iznin olursa adını vererek çantalarımı bloğumda yayınlayabilir miyim....sevgiler...

Mimosa Café dedi ki...

marilyn monroe kumaşına hasta oldum. ben de bayılırım kendisine. çantalar da bi harika. bayıldım.

Nina dedi ki...

Merry Christmas and Happy New Year! XO
Nina

İkizBebek dedi ki...

leyya,çok güzel olmuş

Glòria Garcia dedi ki...

Merry Christmas and Happy New Year.
Kisses and hugs.

thechicshoes dedi ki...

çok güzel yaa,bayıldım.tebrikler!

ella dedi ki...

bayıldım canım yine harikalar yaratmışsın...

ella dedi ki...

bayıldım canım yine harikalar yaratmışsın...

BirSen dedi ki...

Canim bende yorum birakan arkada$lara katiliyorum,gercekten süpersin!:)
Zevkle izliyorum seni!

GeCe dedi ki...

marlyn de güzel ama ben yazılı olana bayıldım ama bence bu kumaşlar senin dkişinle güzel hale gelir satma

hande dedi ki...

merhaba leyya bu kumaşların cinsi ne bilgi verebilir misin? bi de nereden aldın ne kadara

Canan Dirican dedi ki...

Acaba Hala Marlyn Kumaştan var mıdır sizde.. bana gönderme şansınız nedir diye sorsam şansımı zorlamış mı olurum? Muhteşem bir kumaş ve ciddi anlamda alıcıyım..Sevgiler

Adsız dedi ki...

Kumaşları nerden aldığınız hakkında bilgi verebilir misiniz?