29 Nisan 2010 Perşembe

tutorial


geçende bi arkadaş şuradaki  patchwork parçaların altının nasıl kapatılacağını sormuştu.iyi saatte olsunlarıma denk geldi,onu da aradan çıkardım:)

 oluşturdugum parçayı elyafın üzerine yerleştirip aynı ölçüde kestim ve kumaşla elyafı biribirine iğneledim


üzerine işlemek istedigim figürü çizdim ve işledim


işlenmiş parçayı astar kumaşının üzerine yerleştirip aynı ölçüde astarı kestim


sadece çevirebileceğim kadar bir açıklık bırakıp ertafını diktim


şekil 1 a aralığım:))


nihayet  dört bir kenarından dikiş geçtimmmm...işte hepsi buu...


bu arada paylaşmadan geçemiyiciyim:)enginar dolması pişirdim yine.muhteşem bir tat ya hu..mevsimiyken mutlak deneyin derim.tarif isterseniz  leyyada o da var anacım:)))

8 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık ne güzel anlatmışsın.
bende dün pişirdim enginar dolmasını afiyetler olsun sevgiler canım.

Unknown dedi ki...

Enginar tablo gibi olmuş, tadını bilemiyeceğim tatmadan :))

Melike dedi ki...

Enginar İzmir'de bolca olduğundan tüm mevsimde her hafta pek çok değişik tariflerde pişer bizde, senin tarifini de okudum ellerine sağlık, sabah olmasına rağmen ağzım sulandı yani, yalnız enginara maydanoz hiç koymayız biz ama dereotunu 2 demet bolca koyarız, ha bi de taze soğanı da bol bol koyarız.
Leyyacım tutorialler müthiş işe yarıyor söylemeden geçemiycem, lütfen devammmm. Mesela işlemeyi ben olsam kırmızı kumaş hiç biyere dikili değilken yapardım herhalde, ama sen diğer kumaşlarla dikmişsin ve ayrıca elyafa da işlemeyi tutturmuşsun, demek doğrusu buymuş, gerçekten çok faydalı bilgi bu.
Çalışmalarına yeni sitende devam etmen en güzeli bence, 2 tarafa da yetişmek uğraşısı gerer insanı gibime geliyor. Merakla bekliyorum yeni siteni:)))

MKBL dedi ki...

Detaylı anlatım için çok sağoll.Yapacağımdan değil haa bilgim olsun diye:) Becerikli hatun, Sevimli hatun yeni sitenin adını pek beğendim güzel günlerde az hep.Sevgiler

Nilgün Komar dedi ki...

yeni yerin hayırlı olsun canım benim!!

balböcükleri dedi ki...

bu patchworke sanırım kırkyamada deniyor benim yatak örtümde böyleydi bizamanlar.çok şık.enginar dolmasının bu halini çok gördüm ama yemedim.o yeşil kısım yeniyomu yaprak yani.sert gelir gibi geliyo bana

fuska dedi ki...

eline sağlık yeni bir belgeselle yine karşımızdasın. çok faydalı oluyor bu çalışmaların. taşınma merasiminde Allah kolaylık versin. zor iştir eminim.alışkanlıkları bırakmak zor iş.:(

Rengarenk dantel dedi ki...

açıklamalı anlatım için teşekkür.
ewet iyi düşünmüşün kolay gelsin taşınmak iyi fikir.bana da kısmet olur inş...