8 Mayıs 2010 Cumartesi

neleeeer neler...


balkabak amerikan servis sevgili misss için tasarım aşamasında...daha evvel yine onun için 6 adet vladstudio figürünü amerikan servis olarak uyarlamıştım , çok keyifli bi çalışmaydı .

feci şekilde belim tutuk.ancak kırmızı başlıklı kızı kandıran cadı formunda gezebiliyorum,bi süpürgem noksan:)buna rağmen yine dur durak yok..demin bu elişi merakının nerden kaynaklandığını düşünüyordum ki birden kendimi zaman tünelinde buldum:)emmioğlu memet abimin bize örgü şişleri imal edişi geldi aklıma.. efenim ben keban barajında doğmuşum ,bu giriş ömer seyfettinin ''ben gönende doğdum...''una benzedi..neyse 12 yaşıma kadar da baraj çalışanları için oluşturulmuş yerleşim bölgesinde yaşadım.çok cici bir siteydi burası amma ve lakin medeniyete pek bi uzaktık..öyle her istedigimize hemen ulaşamaz, birilerinin bir iş icat edip şehre gitmesini beklerdik.sonra karakaya barajına taşındık durum büsbütün mahrumiyete hatta paleolitik çağa dönüştü o ayrı:)) insan mahrumiyette daha bir üretken oluyor bu bir gerçek..işte o zamanlar sevgili memet abim içimizdeki örme arzusuna cevap verebilmek için kırık şemsiyelerin tellerini alır ,uçlarını oğlumun değimiyle pörtüler gerçekte ise zımparayla törpüler ,sivriltir ,arka kısmınıda çekiçler ,bize örgü şişleri yapardı..hepsi aynı numara olurdu ama kimin umurunda:))zaten bizim de bu kız beni görmeli, bana kazak örmeli diye bekleşenlerimiz yoktu hoç..korkunç bi adamdı bu memet abim..daha ne akıllara zarar tasarımları vardı:))
işte dedim...bu üretme aşkı kanımda var demek ki:)

  daha bitmedi... doğup büyüdüğüm doğu ve güneydoğu topraklarını düşündüm..şimdi oraların terör bölgesi oluşu geldi aklıma...oysa biz tek başımıza sorgusuz sualsiz dağa taşa tırmanır, nar toplar ,aluç yer, çedene çitler,piknik yapardık...daha dün ,önceki daha önceki günlerde ve aylarda basılan karakolları ,şehit edilen askerleri,polisleri düşündüm...halihazırda komşularım 10 adım ötemizdeki polis karakolu ve sokak başlarındaki  kontrol noktaları..kimi zaman kapı önünde sohbetlerine şahit oluyorum..öyle temiz,öyle iyi niyetli ,öyle vatansever insanlar.oğlum da özendi, polis olmak istiyor büyüdüğünde..

size silah doğrultanların da doğrultturanların da elleri kurusun diyorum....ne acıdır, aklım hafsalam almıyor onlar şehit edildiklerinde evlerine düşen ateşi..Allahın sizi teskin edecek neyi varsa hazinesinde, size onu versin diyorum ailelerine..

biliyorum alışık değilsiniz benden bunları okumaya..beni gülümseten sizi de gülümseteceğine inandığım şeyleri yazıyorum hep..belki yine öyle devam edecek ama ama ama insanın da yüreği kaldırmıyor bu kadarını be kardeşim...çekin artık kanlı ellerinizi üzerimizden..

oğlanın kılıcına diktigim kılıfı görmek isteyen arkadaşlar oldu.yok maalesef ,babasıyla köye giderken yanında götürdü .. onun yerine size daha önceki zamanlarda babasıyla birlikte imal ettikleri yoğurt arabasını versem:)

7 yorum:

*kelebekana*-* dedi ki...

SELAM ..yoğurt arabası çok güzel olmuş ..ailecek marifetlisiniz demekki ..ben anneler günün kutlu olsun demek için uğradımdı...hoş benim için hergün anneler günü ama adet olmuş bi kere...sevgiyle kal..

Betül dedi ki...

ayy o yoğurt arabasına bayıldım, gerçekten ailece marifetlisiniz, Musti'ye göstereceğim biz de yapalım.

Amerikan servis bittiğinde her zaman ki gibi harika olacak ellerine sağlık Leyyacım.

Bir de acaba belin dikiş dikmekten ağrıyor olabilir mi ? :) O masa örtüsünü yere sermiş iğnelerken belim bir ağrıdı bir ağrıdı :) Örgü örmek gibi değil, dikiş insanı yoruyor.

Öpüyorum canım, ellerine sağlık.

Nilgün Komar dedi ki...

araba süperrr bayıldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Melike dedi ki...

Canım yazdıklarına katılmamak mümkün mü, bu işin sonu yok, gencecik askerlerimiz şehit ediliyor. Ailelerin bu acıya nasıl dayandıklarına aklım ermiyor inan.
Umarım bi mucize olur ve bu terör belası sona erer.

Ayca Karaoglan dedi ki...

Hakkatten "çekin artık kanlı ellerinizi üzerimizden.." deyişine katılıyorum... Oğluşun inşallah gönlüne göre bir meslek sahibi olur...

Memet abinin şemsiye telinden örgü şişi dehasına ve evinizdeki yoğurt arabasına bittimmm :)))

♥ Made By Mİne ♥ dedi ki...

amerikan servisi cok güzelmiş renkler cok güsell ....bu arada 600. kişi benim :)

ikimiz dedi ki...

yahuu bu amerikan servisin üstüne tabak konulurmu onu duvara çerçeveletip koymak lazım çok güzeller hayatım ellerine sağlık
http://modadunya.blogspot.com/
http://ikimiz-2.blogspot.com/
sevgilerle.......