19 Ekim 2010 Salı

yeni eğlencem tığ işi battaniyeler


 son bir kaç haftadır yünlerle haşır neşirim.herkesler ördü etti şimdilerde sıcacık battaniyelerinin altıda keyif yapıyor e ben de kusur kalmayayım dedim..haksız mıyım Allasen:)

bu arada okulda bir öyle bir geçer zaman ki rüzgarı esiyor.merak ettim de iki bakayım dedim.hakikaten dekor konusunda oldukça başarılı gördüm diziyi.çocukluğum ve ilk gençlik yıllarımı hatırladım...ama benim adamım behzat ç. bu sıralar:))kırık dökük aşk hikayelerindense bol ekşınlı diziler daha sürükleyici geliyor.behzat ç.nin repliklerine hasseten bayılıyorum.
-ne la!!!
-sırıtma laa!!!
-kes laa!!!
-yat yere yat yere polis!!!



 battaniyemi bir an evvel bitirip soğuk kış gecelerinde ona dolanmak için sabırsızlanıyorum:)


artık toplu taşıma araçlarını kullandığımı söylemiştim di mi..okula gitmek için iki vesait kullanmam gerekiyor ...işe aksiyon katıştırmak için araya bi de yürüme mesafesi ekliyorum çoğu zaman.işte o yürümelerden birinde yıllar evvel kadıköyde otururken uğradığım yüncüyü hatırlayıverdim.hay hatırlamaz olaydım !!!her fırsatta yolumu cebren ve hileyle yüncünün önüne düşürüyorum...e önünden geçmekle yetinmiyorum tabii..her defasında kendimi altıyoldan aşağıya kocca bi torba dolusu yünü peşimsıra sürüklerken buluyorum:)kabus gibi yaaaa!!!biri durdursun beniii..

28 yorum:

GeCe dedi ki...

cebren ve hile ile yüncüye mi yolun düşüyor çok güldüm inanmıcaksın ama bende buraya gelişimin ikinci gününde yünlerin satıldığı bir mağaza buluverdim eşim şaşırdı

battaniye renkleri süper ipi biraz tüylü gbi sanki örmesi zor olacak

Modavesaire dedi ki...

sorma, ben de okula giderken kendimi kumaşçıda buluveriyoruum.. biri bizi durdursuunn :))

PAPATYA PRENSES dedi ki...

o yünler sana fazla. ikinci olarak bana da ör.:)

harika olmuşlarrr

Lavanta Bahçesi dedi ki...

ama pek güzel oluyor battaniye!
:)

gez gör arpacık dedi ki...

Kendimizi durdurabildik mi ki seni durduralım be leyyacım. Yünleri itiş tepiş sıkıştırdığım halde gardrop kapısı kapanmıyor. Örebilsem gam yemicem. Üstteki yün tiftik gibi geldi. Isıtır bayağı ama kendimi ona dolanmış düşünemiyorum. Yün alırken elime alıp sık sık yanaklarıma sürerim. Beni gören ne yapıyor bu deli diye bakıyordur herhalde. Batıp batmadığını kontrol ediyorum da..

Fidan Başaran dedi ki...

renkler çok güzel
angoramı ipler?
bitmiş halini bekliyorum merakla
benim de başlayıp bitmeden bi kenara atılmış örneklerim duruyor,aklıma getirdin:)))))

Ayca Karaoglan dedi ki...

Yok artık :)))))) Yahu biz seni nasıl durduralım be anacım??? :D Sen almış yürümüşsün, seni tutabilene aşkolsun. Yapıcam dedin mi yaparsın, o kaaaa :))) Okulu da bitirirsin, çanta da dikersin, battaniye de örersin :D Yürü be leyyam kim tutar seni (sen bu gazla kadıköydeki yüncüyle ahbap olursun) :))))) Öperim en kocamanından

Nedret dedi ki...

Maşallah Leyya'cığım, on parmağında on marifet. Renk uyumu süper. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

bende böyle bir battaniye yapmak istiyorum kızım için ama bir türlü başlayamadım. Gözümdemi büyüyor ne bilemedim. E acemilikde var tabi. Acaba yapabilirmiyim ki, bitirebilimiyim...

Sittirella dedi ki...

Hoho, geç bile kalmışsın leyya :)
Dün Begonvilli Ev'in bitirdiği battaniyesine ''41 kere tü-tü-tü'' çektik bilem.
Esefle kınasam seni katalizör işlevi görür mü acaba? :)
Hehehe

tuba can dedi ki...

ayy leyyacığım bayıldım valla sıcacık benimde elimde şu batik ip denen renklerinden var bu tiftiklerin atkı battaniye örüp duruyorum :) ee aklın yolu bir :) bu arada ben şimdiye kadar hiç dizi izlememeyi başarmış bir insanım bir iki yabancı dizi hariç ilk kez seyrediyorum bu öyle bir geçer zamanki yi ama bende senin hesap dekor giysiler saçlar derken tutuldum 70ler aşığıyım ben sonundan yakalamış olsamda bayıla bayıla izliyorum bi çözüm bulmak lazım bu işe (kendimi pek bi pop kültür eziği gördüm de )

Unknown dedi ki...

Kalbimiz güzellikler için yollarda:)
Ellerinize sağlık çokkk güzel.Renkler özellikle.
Kolay gelsin.

Sevgilerimle...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

:)))) çok keyifli bir yazı olmuş canım ellerine sağlık.
bende lacivert ve bebek mavi yünleri hazırladım bir ara başlayacağım daha önceleri yabancı bir blogdan dosyama attığım örnekler var aynı bu motifle resimli( motifleri ayarlayarak değişik objeler oluşturmuşlar) yada kırkyama tarzı çaışmışlar bende öylr birşey yapayım diyom ya bakalım artık:))

bilge dedi ki...

renk uyumları harika olmuş ellerinize sağlık bende başlasammı acaba birleştirmelerinde sıkılıyorum bu motiflerin kolay birleştirme sistemleri varsa paylaşırsanız sevinirim..sevgiler..

Adsız dedi ki...

Battaniye işi hastalık valla.Bi sardımı bırakamıyosun.Renkler çok güzel olmuş güle güle kullan.Kadıköy'den aldığın iplere de bayıldım.Bi tane de onlardan yaparsın artık:)

GÖNÜL dedi ki...

çok güzel renklerin uyumuda süper harika bir battaniye olacak merakla bekliyorum:)

Unknown dedi ki...

BECERİKLİ KIZIM BENİM.GÜZELLİKLER YÜNLERE DE YANSIMIŞ.ELLERİN DERT GÖRMESİN.SÜPER OLUYOR BATTANİYEN.OĞLUŞUN İYİ Mİ

bahar yorgun dedi ki...

o dediğin şey imkansız :)) cebren ve hile ile yazın kumaşçılara kışın yüncülere yol düşürülür. ay şurdan gitsem nolcak ki, yok yok bişi almıycam sadece bakıcam tarzı cümleler bu işin bahaneleri :))

mandalincikmazi dedi ki...

Tatlım battaniyen çok güzel oluyor sakın çark etme araya bir çanta sıkıştırıver nolcek canımmmmm
bu arada sen paraları yüncüye mi yediriyorsun bakem :))
ellerine emeğine sağlık canım kolay gelsin.....
Örgü kardeşim benim :)
Öpüldünüz sevgiler.........

Adsız dedi ki...

Sadece yorum bırakarak Mudo Bootie'n olabilir.. Hem de 2 yorum hakkın var ;)

http://sound-of-the-rain.blogspot.com/2010/10/10-yoruma-mudo-bootie-hediye.html

Bol şans !

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık şekerim ne kadarda muntazam oluyor örgülerin! eline sağlık.. muck...

Bucanni dedi ki...

Leyyacığım hoş geldin :)
Çabuk adapte olmuşsun. Ben henüz bi o yana bi bu yana savrulup duruyorum :)
Battaniyenden ablamda yapmıştı. Biz battaniyeye sahanda yumurta ismini takmıştık :) Güle güle bitir güle güle kullan. Sevgiler...

Cocukla Cocuk dedi ki...

renk seçimleri muhteşem...harika bir battaniye olacak sıcacıkk, yumuşacık eline sağlık

Cocukla Cocuk dedi ki...

renk seçimleri muhteşem...harika bir battaniye olacak sıcacıkk, yumuşacık eline sağlık

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

ipliğin türü nedir? bende bebeğime yapayım pembeli falan bişeyler...

Unknown dedi ki...

ayaklarım istemeye istemeye yarın eminönü yapacagım :)ordan da kürkçü hana gidecegim ,hiç gitmek istemiyorum dermişim :)ne durdurması devam et layya bunlar harika yün kokuları alıyorum battaniyede süper oluyor

lezzettabağı dedi ki...

Bu blog çok sıcacıkmış ve içerdeki arkadaşlarda tam benim kafama uygunlar.. Bende yıllarca deliler gibi ördüm, diktim işledim, Ay bir dönem kürk bile çalıştım hatta yetmedi güderi çanta diktim vallahi inanmayacaksınız amaaaaa. şimdi ellerimi doğru dürüst kullanamıyorum torunum olacak ona iyi ki zamanında birşeyler örmüşüm çok üzülürdüm.. Hepinizi çok sevdim.. inanın az önce hst'ye muayeneye gitmiştim kaşla göz arası nefis renklerde 4 adet etek kumaşı bir pantolonluk alıverdim.. özet olarak yaptıklarınız normal, battaniye ve renk kombini harika bende renk renk motiflerden oluşan böyle bir battaniyeyi doğum hediyesi kızıma (öremiyorum) ama annemin bakıcısına ördürüyorum. harika olacak Şirin bloğuna sevgiler bırakıyorum. Bende beklerim..

Defne dedi ki...

Selamlar,

Sitenizin takipçisiyim. El emeğinizi zevkle ve hayranlıkla izliyorum. Yünlerinizi Kadıköy den alıyorsunuz sanırım, hangi yüncüden aldığınızı yazarsanız çoook sevinirim.

Defne.