16 Kasım 2011 Çarşamba

mühim meseleler...bisiklet temalı messenger çanta


merhabalar...nasılsınız bakalım dün geceden bu yana?beni soracak olursanız, ki sormuşsunuz teşekkür ederim,iç güveysinden halliceyim:)heryanım boş ve yarım kalmış bardaklarla dolu.bitki çayı,neskafe,su...arada da bi kaşık bal yutuveriyorum işte...iyi olacağım inşllh.


 neyse siz beni boşverin,aslında başka bir konu vardı değineceğim.bu akşam facebook paylaşımlarında gördünüz mü bilmem.büyük çoğunluğumuzun ürünlerimizi sergiledigimiz ve satış yaptığımız pasaj'da önemli bir güvenlik açığı sözkonusu.ne yazık ki banka bilgilerimizi gerektiği gibi koruyamıyorlar.bir arkadaşımız kendi hesabına giriş yaptığında başka bir satıcının banka bilgileriyle karşılaşmış,bir diğeri yine hesabına giriş yaparken başka bir satıcının hesabına yönlendirilmiş.

bizler facebookta organize olmaya çalışıyoruz ,niyetimiz belli bir sayıya ulaşabilirsek şayet toplu hale pasajdan ayrılıp, emeksensin satış sitesine taşınmak ki büyük çoğunluğumuzun zaten orada da hesaplarımız var.güvenliğin had safhada önem taşıdığı bu ortamda bence bu tip konularda iki kez düşünmek gerekli.benden söylemesi.


messenger çantamız da böyle birşey işte:)detaylar emeksensinde


haaa bir de emek hırsızları var bir kaç gündür sinirlerimi geren.

 bloğumda profil resmi olarak kullandığım afrikalı model  çalışmamı .facebookta biri  kendisine profil resmi yapmış ,üstelik bu kişiyi arkadaş olarak ekleyen pek çok arkadaşım onu ben sanıyor.O BEN DEĞİLİM EFENDİM!!!yetmemiş bir de satış sayfasına banner yapmış yine aynı çalışmayı.yuh artık!!!

bir diğeri (zaten hırsızlığı herkesçe tescilli bir sayfa)aşağıdaki afrikalı kız temalı çantamı alıp çanta modelleri başığında yayınlamış.ikisine de mesaj gönderdim ama olumlu ya da olumsuz dönüş yapan olmadı.tabii akıllı ben resim üzerine logomu yeni yazdım:)


şu açıklamayı da yapıp gideyim;ben demiyorum ki hiç bir çalışmamı kimse almasın ,yapmasın...bireysel anlamda benim ürettiğim, sizlerin de begendiğiniz çalışmaları deneyebilirsiniz elbette.kendi yorumunuzu katabilir,sevdiklerinize hediye edebilir ,kendiniz kullanabilirsiniz..ama ticari anlamda böyle bir şeyin yapılması ya da birebir aynısının kopyalanması hoş olmaz zannımca.öyle mi öyle değil mi???

8 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

çok haklısın canım benim... umarım kökü kurur bu kötü insanların...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım ellerine sağlık mükemmel olmuş.

ne tiyniyetsiz insanlar bunlar ,hadi birisi yap bundan dese çantayı senden mi alıp verecek off bitip tükenmiyecek bunlar.
pasajlarda yokum ama duyurularınızı paylaşıyorum herkes görsün. sevgiler canım

Cebimdeki renkler dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun. Yeni çantaya da bayıldım, bisiklet temalı herşeyi çok severim, bisiklet bana çok naif, saygılı ve sevimli gelir hep oldum olası. Emek hırsızlığı konusu tam bir yara. Nasıl engellenir ki ...

Ayşegül dedi ki...

Fotoğrafların üzerine isminizi,logonuzu eklemeniz fotoğraflar paylaşıldığında iyi niyetli insanlar reklamınızı yapmış olur.
Fakat niyeti kötü olan insanlar için bu yeterli bir önlem olmuyor maalesef.

Photoshop programlarıyla istediğiniz düzenlemeleri yapabiliyorsunuz.

Tek çaresinin tescilletmek olduğunu okumuştum bir yerde.
Diğer türlü yasal yollara başvursanız bile iyi bir sonuç almak zorlaşıyormuş.

ANTİGONE dedi ki...

benim merak ettiğim satış sayfasına bu resmi koyuyor da, alan kişi farklı bir çanta gelince ne yapıyor? yok eğer aynısını yapıyorsa, neden kendi yaptığının resmini koymuyor? aklım ermiyor bu işlere valla. tek çözüm fotoğrafların üzerine kocamaaan isimlerimizi yazmak.
hem sen boşver bunları canım. iyileşmene bak. bisikletli çanta da yakıyo bu arada ;p

bahar006 dedi ki...

Haklısın ve geçmiş olsun, emek hırsızlığı kadar ağır bir hırsızlık yok bence.

biyasimadahagirdim dedi ki...

bu yazıyı okumam iyi oldu, ben de tekrar internetten satışa başlamak istiyordum, pasaj mı emeksensin mi karar veremiyordum.. pasaj sanki daha çok insan tarafından biliniyor diye düşünüyordum , sonra komisyon oranlarında da fark var vs vs derken son kararım emeksensin olacak sanırım:)

dikisdersi dedi ki...

leyya herşey aslını aratır ,elimden geldigince dogru yerde linkini vermeye çalışıyorum ,göz var nizam var ,çanta var çantacık var hırsız hep var ...