17 Kasım 2011 Perşembe

pasaj.com artık tehlike saçıyor!!!(kedili çanta da konu mankeni :)


merhabalar.ne yazık ki bu gün de pek iyi haberlerle gelemedim.bir yılı aşkın zamandır pek çoğunuz gibi, benim de ürünlerimi satışa sunduğum pasaj.com sistemi çökmenin eşiğine geldi.kimlik ve banka bilgilerimizin gerektiği şekilde korunamadığını ve bir kaç (konu derinleştikçe bu sayının bir kaçtan daha fazla olduğunu anladık tabii) arkadaşın da buna şahit olduklarını yazmıştım dün değil mi?işte o  sayısı belli olmayan bir kaç arkadaşa ben de katıldım bu sabah.hesabıma girmiş bilgilerimi değiştirmeye çalışırken bir anda hesabım kapandı.yeniden girmeyi denediğimde ise başka bir  pasaj üyesinin hesabına yönlendirildim.tüm bilgileri ekranımdaydı!!!hesap bilgilerinin arasından mail adresini alıp kendisine durumu bildirdim.


dün geceden bu yana facebookta  bu durumdan rahatsız olan  arkadaşlarla ne yapabileceğimizi konuşuyoruz.vardığımız son karar, pasajdaki ürünlerimizi bir tanesi haric olmak üzere silmek,kalan tek ürünün tanıtım kısmına  müşterilerimizin bize ulaşabileceği yeni adresler yazmak (facebook gibi ,blog adresi gibi) ve son olarak pasajdaki hesap bilgilerimizle oynamak:)yani, banka hesaplarımızın ve kimlik numaralarımızın  son bir kaç hanesini değiştirip , ulaşılamaz hale getirmek.zira pasaj bilgilerimizi sisteminden tam olarak silmiyor.hesabımızı kapatsak bile bilgilerimiz sistemde kalmaya devam ediyor.bu nedenle en uygunu hesap bilgileriyle oynamak .(daha iyi bir fikri olan varsa buyursun gelsin :)amacımız pasajın güvenlik açığını büyütmek ya da ifşa etmek değil elbette.bu tehlike saçan durumu telafi etmek için umuyorum birşeyler yapacaklardır.ancak bizler artık pek çok arkadaşla birlikte yolumuza emeksensinde  devam etmeyi kararlaştırdık.


ben kendi adıma tüm bu adımları gerçekleştirdim.pasajımda bir adet ürün bıraktım, bana ulaşılabilecek adresler bıraktım,hesap bilgilerimle oynadım.emeksensinde zaten  hesabım da, ürünlerim de vardı.dikkatinizi çekmiştir ,uzun zamandır bloğumda pasaj ürün kutusu yerine emeksensin satış sitesinin ürün kutucuğunu kullanıyordum.yani ben pasajdan aylar evvel ümidimi kesmiştim.

meselenin bir de alıcılara yani müşterilerimize bakan yönü var tabii ki.facebooktan duyurduğum gibi bloğum aracılıyla da bu duyuruyu yapmak zorunda hissediyorum;

bizlerden ürün satın alabilmek için pasajda üyelik hesabı açmış birçok kişi var.bu kişilerin de hesap bilgileri aynen bizlerinki gibi tehlikede.bloğum aracılığıyla da onlara da seslenmek istiyorum,pek çok arkadaşımız  artık pasaj aracılığıyla değil emeksensin aracılığıyla satış yapmaya devam edecekler.sizler de hesaplarınızı aynı şekilde değiştirip yeni cazibe merkezimiz olan emeksensine gelebilirsiniz.

peki neden emeksensin diyenler olabilecektir tabii . onlar için de şu açıklamayı yapmak istiyorum kendi adıma;emeksensin teknik anlamda pasajdan daha donanımlı bir site.belki pasaj kadar pratik  ya da bilindik değil ancak pasaj kadar sıradan da değil.ürün yüklerken belli kriterleri var.yüklediğiniz ürün anında görüntülenmiyor,teknik ekip tarafından uygunluğu onaylandıktan sonra yayına alınıyor.destek hattı çok daha duyarlı ve samimi.evet özellikle reklam konusu başta olmak üzere eksikleri de yok değil, ancak biz üreten bloggerlar bir birlik oluşturabilir , organize olabilirsek  onlara sağlam tekliflerle gidebiliriz...unutmayın! pasajı, pasaj yapan biz olduk.emeksensin zaten hazır platform onu güçlendirmek iki kere daha kolay olacaktır,çünkü artık bizler de tecrübe sahibiyiz...organize olduğumuzda neler yapabileceğimizi daha iyi biliyoruz.hiçbirşey olmasa da pasaja karşı elimizi güçlendirmiş olacağız,pasaj da artık bu alemde tek olmadığını anlayıp üyelerine karşı daha duyarlı davranacak.
bugünlük durum budur...belki organize olmamızı kolaylaştıracak bir facebook sayfası oluşturabilir, burada toplanabilir, görüş alışverişinde bulunabiliriz...

haa bir de kedili çanta vardı değil mi.o da da öyle işte:)ürün bilgisini ilk fırsatta emeksensin hesabıma yüklerim.

selamlar.

12 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

harika bu senin yüzünden sayfanda benim surat çıkacak birgün:))))))))))))

ellerine sağlık bol ve hayırlı kazançlar.
faceden mesaj attım sana şu malum sayfayla ilgili

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Ne tuhaf bir rastlantı. Dün Pasaja ilk kez satış bölümünü açıp ürünlerimi yerleştirdim ve ödeme bilgilerimi girdim. Bugün ise facebookta bu konunun tartışıldığını farkedip blogunuza ulaştım. Tabii epeyce şok oldum. Önce ödeme bilgilerimi hatalı iban numarası vererek güncelledim. Sonra da hesabımı kapattım. Uyarılarınız için binlerce kez teşekkür ederim.

mermaid dedi ki...

merhaba, sayenizde henüz haberim oldu. gerçekten çok teşekkürler, daha evvel bende yine böyle bir karışıklık yüzünden başka üyelerin mesajlarını okumak zorunda kalmıştım. emeksensin de görüşmek üzere o zaman, sevgiler :)

designbyeda dedi ki...

pasaja üye değilim fakat konu ilgimi çekti.güvenilir olduğunu düşündüğümüz sitelere korkusuzca kişisel bilgilerimizi giriyoruz.aydınlattığınız için teşekkür ederim.gerçekten ürpertici başınıza gelen.tabiki bilgileri değiştirme fikri de çok yerinde.tebrik ediyorum ve tekrar teşekkürler..

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

ne diyelim aslında ne diyeceğimi biliyorumda yazamıyorum.geçmiş olsun.benimde hesabım var gerçi topu topu 4 tablom yüklü ve aktif değildim ama hesap bilgileri olayı ciddi.bende tavsiyenize uyup rakamları değiştireyim en iyisi.teşekkürler uyarı için..

fiamma dedi ki...

Sevgili Leyya bir kaçgündür şu güvenlik açığı yüzünden bayağı üzüldünüz. Lakin eldeki bilgilerle sizin adınıza hareketle birşey yapamazlar görüşündeyim bankalar üzerinden özellikle internet bankacılığı ile transfer açısından bunun için bankacılık işlemlerini yaptığınız şifrenizi de bilmeleri gerekir. Lakin hiç bir zaman internet ortamı eski bir bankacı olarak özellikle kredi kartlı alışveriş için güvenli bulduğum bir ortam değil. Hiçbir firma microsoft ta dahil ve dahi tüm bankalar size bu güvenlik açığı yaşatmayacakları hakkında hiçbir şekilde garanti veremezler.Allah kötülerden korusun diyerek devam etmekten başka çare yok yani, tabii hoş değil herkes herkesin hesabına girebilsin. Benim görüşüm asıl sizlerin değil alışveriş yapanlar açısından durumun daha vahim olduğu yönünde, çünkü alışveriş esnasında sanal kart kullanmıyorsanız tüm kart bilgileriniz kötü amaçlı kullanıcılara açık hale geliyor.

dikisdersi dedi ki...

geçmiş olsun,hakkınızda hayırlısı ,evet pasajı bloggerler adam ettiler bende buna katılıyorum

esensdollsandpuppets dedi ki...

Haklısınız güvenlik çok önemli ;bende tam pasaja ürün koymaya hazırlanıyordum.ememksensini deneyebilirim.Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Ada Deniz dedi ki...

çantanız tek kelimeyle muhteşem olmuş:))

ANTİGONE dedi ki...

umarım kimsenin başına birşey gelmeden hallolur bir şekilde. emeksensin'de de bol satışlar canım :)

Ponti dedi ki...

Merhabalar, pasaja daha üye olurken bile eksikliklerini farketmiştim. Adresimi hatırla butonunun dahi olmamasinı aslında teknik olarak ne kadar zayıf bir site olduğunun göstergesiydi. Ayrıca banka bilgilerimi girerken adres satırından anlaşılacak bazı güvenlik önlemleri bulunmuyordu. Bu ve bunun gibi sebeplerden uzun süredir ben de pasajdaki dükkanımı kapatmayı düşünüyordum ama maalesef satış adına en popüler site olduğu için vazgeçemiyordum. Emeksensin pasaja göre her yönden gömlek gömlek üstün bir site. En başta bir ilanı direk yayınlamaması bile çok profesyonelce. Orada da dükkanım var, sanırım en mantıklısı dediğiniz gibi yapmak. Eğer bunu bütün dükkan sahiplerine uygulatabilirsek kısa sürede emeksensin'i popüler bir platform haline getirebiliriz. Aslında bütün bilgilerimiz ne kadar büyük bir tehdit altında, bu güne kadar bile bile lades demekti benimkisi.

Shebbodesign dedi ki...

Kedili canta cok hos, elinize saglık :)
Pasaj konusunda yasadıklarınız için gecmiş olsun, cok sıkıntılı bir durum olmus..
Bu tatsız deneyimlerinizi hepimizle paylastıgınız icin de tesekkurler..